Spoelbak schoonmaken en onderhouden

Spoelbak schoonmaken en onderhouden

Vertoont je spoelbak al een tijdje van die doffe plekken en is de glans een beetje weg? We zetten een paar middelen voor je op een rij waarmee jij je spoelbak weer glanzend krijgt. Iets wat helaas veel voorkomt bij spoelbakken zijn krassen. Krassen ontstaan meestal door het dagelijks gebruik. Door de tijd geven al deze kleine gebruikskrassen de spoelbak of werkblad een mooie uitstraling.

Als je een spoelbak van roestvrij staal (RVS) hebt, dan had je er waarschijnlijk op gehoopt dat die lang mooi bleef. Maar helaas is het inderdaad mogelijk dat ook RVS nare vlekken kan vertonen van bijvoorbeeld koffie, bepaalde chemische middelen of gewoon viezigheid. Laat je niet verleiden door al die te dure schoonmaakmiddelen die specifiek voor RVS zijn. We zetten hier de dingen voor je op een rijtje die je gewoon in huis hebt!

   

Groene zeep

Dit is een van de wondermiddeltjes die je kunt gebruiken voor je RVS spoelbak. Wrijf je spoelbak om de 3 weken in met groene zeep. Doe dit met een microvezeldoek. Wrijf wel met de vezel mee, anders ga je krassen krijgen. En dat willen we voorkomen natuurlijk!

                 

 

Azijn

Juist, dat wat eigenlijk voor je eten is bedoeld, daar kan je ook gewoon je spoelbak mee schoonmaken!
Breng wat azijn aan de kook in een pan en wrijf dit gemend met afwasmiddel in je gootsteen met een microvezeldoek. Dit is overigens de langere optie want je moet het een paar uur laten drogen/intrekken. Hierna kan je het gewoon met de kraan afspoelen je spoelbak staat weer te glimmen!

 

Baking soda

Dit witte kristalvormige poeder ken je natuurlijk van de brownies van afgelopen weekend, maar ook dit is een top schoonmaakmiddel.

Verspreid 2 lepels baking soda in je spoelbak en wrijf met een vochtige (geen drijfnatte!) spons of microvezeldoek het gehele oppervlak van je spoelbak in.
Wrijf hier mee met de nerf om krassen te voorkomen. Als je alles hebt ingewreven giet er dan een beetje azijn bij. Nu gaat het flink schuimen. Hiermee kun het vuil en etensresten gemakkelijk verwijderen. Laat het ongeveer tien minuten zitten en spoel het met water af. Maak daarna de gootsteen droog.

 

Zeepsop

Hiermee ga je de hardnekkige vlekken te strijd die maar niet uit je spoelbak verdwijnen.

Wrijf je spoelbak in met wat zeepsop op een microvezeldoek. Let er hier ook weer goed op dat je met de nerf mee poetst/wrijft. Als de hele spoelbak hebt gehad, spoel hem dan schoon met heet water en droog het met een droge microvezeldoek. Als je wilt kan je nog een glansspoelmiddel gebruiken en de spoelbak nog een keer nalopen.

Hopelijk helpen deze tips je RVS spoelbak weer schoon te maken en ook schoon te houden.

                   

 

Saldo cadeaubon controleren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »