Kan ik energie besparen met een Quooker?

  • Geplaatst op
Kan ik energie besparen met een Quooker?

Kan ik energie besparen met een Quooker? Lees hier alles over de kosten en het verbruik van een Quooker kraan

Een Quooker is een keukenkraan waar kokend water uit komt. Het voordeel van kokend water direct uit de kraan is dat de boiler direct onder de kraan gemonteerd wordt. Het water wordt in deze boiler op temperatuur gehouden en is direct beschikbaar. Dit in tegenstelling tot warm water uit een cv ketel. Dit water is veelal 60 tot 80 graden warm en niet direct beschikbaar op een temperatuur van 100 graden Celsius. In een warmwaterleiding van de CV zit ook altijd een gedeelte koud water. Dit wordt normaal verspild. Bij een Quooker kraan is dit niet meer het geval. 

 

Tegenwoordig gaan woningen steeds meer richting gasloos en op den duur dus geheel all-electric. De beschikbaarheid van kokend water is dus niet alleen gemakkelijk maar ook noodzakelijk. Anders moet je steeds met een waterkoker in de weer. Vaak blijft er bij een waterkoker ook een gedeelte van het water onbenut wat niet efficiënt is.

 

Hoe werkt een Quooker?

Een Quooker houdt 3 of zelfs 7 liter water op een temperatuur van 110 graden celcius. Dit water wordt in een vacuüm geïsoleerd reservoir op temperatuur gehouden. Het verbruik is slechts 10 watt, wat zeer laag is. De Quooker COMBI+ levert naast kokend water ook warm water.

 

Kan ik ook koud water of bruisend water uit mijn Quooker tappen?

Ja, met de Quooker CUBE kun je ook gekoeld bruisend water tappen. De CO2-cilinder is goed voor ongeveer 60 liter koud bruiswater.

 

Wat kost een Quooker in gebruik?

De Quooker COMBI verbruikt in vergelijking met een traditionele boiler 50% minder energie. Dit komt door de uitermate goede isolatie van het reservoir. De Quooker COMBI+ heeft daarom ook een energielabel A. Volgens opgave van Quooker verbruikt een Quooker bij het verwarmen 423 kWh en voor het warmhouden 87,5 kWh. Totaal is dit een gemiddeld verbruik van 511 kWh per jaar.

Saldo cadeaubon controleren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »